56370761e565

Kim Wang Wang din Llanycefn, Clynderwen, Pembrokeshire SA66, Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord din Llanycefn, Clynderwen, Pembrokeshire SA66, Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord

Cititor Kim Wang Wang din Llanycefn, Clynderwen, Pembrokeshire SA66, Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord

Kim Wang Wang din Llanycefn, Clynderwen, Pembrokeshire SA66, Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord

56370761e565

Biografia lui wharton de pe coperta din spate a acestei cărți pare a fi scrisă de familia ei - subliniază excelența ei (lumească și scumpă) educație și spune că, ca un observator înfocat al societății sale, este „fără colegii de la egal”. (Aș cota mai mult, dar cartea este acasă și nu sunt) ceea ce nu spune este cât de amar este. cât de speriată era aceeași societate care o protejase. și chiar i-a lăsat pe toți să o aibă în această carte. care este partea glorioasă a ei - răutatea ei latentă. mânia ei nevăzută. dacă jane austin a fost omologul ei „apărător observator social” de peste malul iazului, diferența pare să fie că austinul a iubit în secret acele construcții sociale foarte potrivite. ca și carrie bradshaw, ea a zbuciumat și a împușcat, dar nu ar renunța la locul ei la masă pentru lume. edith pare mai torturat. și în timp ce scrierea ei este minunată, iar personajele - mai ales prostul emoționant din punct de vedere emoțional nebunesc - sunt complexe și satisfăcătoare, ai impresia că ar prefera cu adevărat să conducă un marș undeva - luptând cu o cauză care merită - nu doar să se degradeze în siguranță în straturile inferioare ale confortului ei se limitează ca unul dintre „oamenii care scriu”. eroina ei Ellen a scăpat în Franța și, în cele din urmă, a încetat să se lege pentru a se încadra în matrița imposibilă din Old New York - și Edith a făcut și ea. și în cele din urmă a divorțat de soțul ei de căcat. dar eu doresc, de dragul ei și de dragul a ceea ce poate * ar fi făcut *, că ar fi părăsit toate lucrurile și a devenit pilot, dansator sau om politic. toată lumea ar spune că acele drumuri nu sunt deschise pentru ea, dar sigur că ar fi fost, doar ar fi fost ucisă dacă ar fi fost văzută mergând pe ele. dar modul în care descrie lumea care a creat-o, ai crede că deja s-a considerat că se plimba mort.

56370761e565

Trebuie să spun că nu așteptam asta ... dar a fost grozav! L-am citit în pregătire pentru film și am fost surprins de cât de fel de fidel a fost filmul la carte.

56370761e565

Destul de prost (nu într-un mod bun, ci într-un mod care se extinde dincolo de orice-limit-de-plauzibilitate) și decisiv sentimental la sfârșit. Mi-a plăcut premisa personajelor principale din afară, dar nu mi s-au părut bine înrădăcinate sau autentice.